13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDonald Tusk a mai obținut un mandat de președinte al Consiliului European,...

Donald Tusk a mai obținut un mandat de președinte al Consiliului European, în ciuda obiecțiilor Poloniei

Liderii Uniunii Europene l/au reales, joi, pe Donald Tusk în funcția de președinte al Consiliului European, în ciuda obiecțiilor Poloniei, au anunțat o serie de oficiali prezenți la summitul de la Bruxelles, potrivit Agerpres.

Premierul belgian Charles Michel și prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel au fost primii care au anunțat, pe Twitter, realegerea lui Tusk și l-au felicitat pe oficialul polonez. 

 

Premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka, a precizat, tot într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare, că doar Polonia s-a opus alegerii lui Tusk pentru încă un mandat de doi ani și jumătate la șefia Consiliului European.

Tusk a scris și el, tot pe Twitter, că este onorat de încrederea acordată de Consiliu, promițând să-și îndeplinească responsabilitățile cu seriozitate.

“Sunt recunoscător pentru încrederea și evaluarea pozitivă a Consiliului. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru o Uniune Europeană mai bună”, a scris și Donald Tusk pe Twitter.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă