27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialDonație de un milion de dolari pentru combaterea Ebola din partea unui...

Donație de un milion de dolari pentru combaterea Ebola din partea unui miliardar sud-african

Un miliardar sud-african a donat un milion de dolari pentru combaterea epidemiei de Ebola. Patrice Motsepe, proprietarul companiei African Rainbow Minerals, a făcut acest gest după ce a văzut că virusul a curmat boala a peste 5.000 de persoane.

"Această donaţie va ajuta Guineea să gestioneze centrele de tratament, să mobilizeze comunităţile, să coordoneze îngrijirile", se arată în comunicatul publicat de African Rainbow Minerals și preluat de Mediafax.

Guineea este una dintre cele trei ţări grav afectate de epidemia de Ebola, alături de Liberia şi Sierra Leone. Peste 10.000 de persoane au fost infectate cu Ebola şi aproape jumătate au murit, în cea mai mare parte în Africa de Vest.

Patrice Motsepe le-a cerut oamenilor de afaceri africani să contribuie la lupta împotriva epidemiei de febră hemoragică, pe care a calificat-o drept o "provocare mondială care cere un răspuns mondial", potrivit comunicatului.

Născut la Soweto, Patrice Motsepe, în vârstă de 52 de ani, era cel mai bogat om din Africa de Sud în 2012. În 2013, el a urmat exemplul miliardarilor americani Bill Gates şi Warren Buffett şi a promis să-şi dea jumătate din avere unei fundaţii de caritate pe care a înfiinţat-o împreună cu soţia sa în 1999, mai scrie Mediafax.

African Rainbow Minerals exploatează mine de aur, platină, fier şi cărbune din Africa de Sud, şi de cupru în Zambia şi în Republica Democrată Congo.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă