6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDouă ambarcațiuni cu migranți au naufragiat în apropierea Libiei. Peste 200 de...

Două ambarcațiuni cu migranți au naufragiat în apropierea Libiei. Peste 200 de morți și dispăruți

Cel puțin 110 oameni sunt dați dispăruți după naufragiul de miercuri, în largul Libiei, al unei ambarcațiuni în care se aflau 140 de migranți, a anunțat joi Carlotta Sami, purtătoarea de cuvânt al Înaltului Comisariat pentru refugiați de la Roma, informează AFP citată de Agerpres.

Doar 29 de persoane au fost salvate miercuri noaptea de paza de coastă italiană și doar 12 trupuri au fost recuperate, a mai afirmat oficialul UNHCR.

Sami a mai spus că miercuri au avut loc două naufragii în largul Libiei, în care ar fi murit, în total, 239 de oameni. Informațiile inițiale provin de la doi supraviețuitori care au fost aduși la mal de către paza de coastă italiană, pe insula Lampedusa.

Peste 4.200 de oameni care încercau să ajungă în Europa și-au pierdut viața în Marea Mediterană în 2016, un număr record în ultimii ani, a anunțat purtătorul de cuvânt al Organizației Internaționale pentru Migrație, Leonard Doyle.

Agențiile ONU care gestionează criza migrației și alte organizații umanitare au avertizat că traversarea Mediteranei din Libia către Italia, deja mult mai periculoasă decât călătoria din Turcia către Grecia, a devenit și mai problematică pentru că traficanții folosesc ambarcațiuni din ce în ce mai nesigure care sunt, de cele mai multe ori, supra-aglomerate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă