8.1 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăSpecialDouă trenuri de metrou s-au ciocnit la Budapesta. Zece oameni sunt răniți

Două trenuri de metrou s-au ciocnit la Budapesta. Zece oameni sunt răniți

Zece oameni au fost răniți la Budapesta după ce două trenuri de metrou au intrat în coliziune pe linia M2, a anunțat Mate Kisdi, purtător de cuvânt al autorității de gestionare a dezastrelor în capitala ungară, informează agenția MTI citată de Agerpres.

Accidentul s-a produs luni dimineață. O garnitură care circula în direcția stației Deli a lovit din spate un alt tren metrou. Ambele trenuri transportau pasageri.

Krisztofer Lami, unul dintre pasagerii din trenul care a fost lovit, a declarat pentru presa maghiară că trenul lui a staționat o lungă perioadă de timp, după care s-a auzit și s-a simțit, brusc, o lovitură puternică, ceea ce i-a făcut pe pasageri să creadă că este vorba de o explozie sau de un act terorist.

Nouă dintre cei cei zece răniți au trebuit să fie duși la spital pentru a fi tratați pentru vânătăi și leziuni ale membrelor, au declarat Serviciile Naționale de Ambulanță (OMSZ) pentru MTI. Rănile nu pun în pericol viețile oamenilor, potrivit OMSZ. Cel de-al zecelea rănit a fost tratat la locul accidentului pentru leziuni minore, a declarat un responsabil OMSZ pentru canalul public de știri M1.

Circulația a fost suspendată imediat între Piața Ors Vezer și Stadionul Puskas Ferenc, iar pe traseul respectiv au fost introduse autobuze.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Liderul USR Alba, deputatul Beniamin Todosiu, a trecut la PSD

Preşedintele USR Alba, deputatul Beniamin Todosiu, anunţă sâmbătă, într-un mesaj postat pe reţelele de socializare, că se alătură „Noului PSD”, el prezentându-i pe liderii...

Un bărbat a fost prins drogat și cu permisul suspendat pe A3

Un bărbat depistat pozitiv la controlul antidrog şi cu permisul de conducere suspendat a fost oprit, sâmbătă, de poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrăzi A3,...

Atacuri ale hackerilor pro-ruși asupra băncilor din România. BCR şi Banca Transilvania au semnalat probleme

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a emis o avertizare privind recentele atacuri cibernetice de tip Distributed Denial of Service (DDoS), care au avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă