10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDRONA doborâtă în TURCIA era fabricată în RUSIA

DRONA doborâtă în TURCIA era fabricată în RUSIA

Avionul fără pilot care a fost doborât vineri în spaţiul aerian al Turciei era de fabricaţie rusească, a anunţat şeful guvernului de la Ankara, Ahmet Davutoglu, citat de Reuters.

Drona zbura în apropierea frontierei dintre Turcia şi Siria, în momentul în care a fost interceptată de avioane de luptă ale Turciei.

Avioanele turceşti au urmărit drona. încercând să determine ieşirea ei din spaţiul aerian al Turciei. Întrucât acest lucru nu s-a produs, drona a fost “avertizată” de trei ori de avioanele Turciei, care ulterior au deschis focul asupra ei.

Citeşte şi: Turcia nu trimite trupe terestre în Siria, dar pregăteşte atacuri AERIENE

Avionul fără pilot a căzut în zona localităţii Deliosman. Din imaginile prezentate de media internaţională, drona pare să fi fost un aparat de cercetare aeriană, similar celor folosite de separatiştii rusofoni în estul Ucrainei.

În ciuda acestui incident, Rusia a anunţat Turcia că avionul fără pilot doborât vineri nu îi aparţine, a explicat premierul Ahmet Davutoglu, citat de Reuters.

Dacă declaraţiile Rusiei exprimă adevărul, drona ar putea aparţine armatei din Siria, condusă de Bashar al-Assad (care primeşte asistenţă din partea Rusiei), sau miliţiilor kurde, sau altor forţe, a opinat Ahmet Davutoglu.

Indiferent însă cui a a aparţinut drona, doborârea ei va avea un efect de descurajare la adresa Rusiei, care va fi mai atentă în timpul operaţiunilor sale aeriene, a susţinut premierul Turciei.

Citeşte şi: Bulgaria a blocat un nou transport aerian din RUSIA către SIRIA

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă