12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDupă valul de atentate, Germania ia măsuri extreme în lupta cu extremismul...

După valul de atentate, Germania ia măsuri extreme în lupta cu extremismul terorist

Ministrul justiţiei din landul Bavaria din Germania, Winfried Bausback, a solicitat marţi aplicarea de dispozitive electronice la gleznă în cazul extremiştilor consideraţi posibile ameninţări pentru siguranţa publică, relatează DPA. 

Autorităţile trebuie să îmbunătăţească modul în care îi menţin sub supraveghere pe potenţialii atentatori, a menţionat Bausback. Anchetatorii ar trebui de asemenea să intensifice acţiunile împotriva islamiştilor care folosesc internetul pentru a-şi căuta susţinători, împreună cu măsuri pentru a îmbunătăţi păstrarea datelor, a mai declarat oficialul bavarez, în contextul unui val de atacuri sângeroase în acest land din sudul Germaniei.

Cancelarul german Angela Merkel îşi va întrerupe vacanţa de vară pentru a se întoarce joi la Berlin, unde îşi va ţine conferinţa de presă anuală, în contextul unui val de atacuri sângeroase în ţară, potrivit unui anunţ al biroului său de presă, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres. 

Angela Merkel, care se află în prezent la casa sa de vacanţă din Uckermark (nord-est de Berlin), va avea o conferinţă de presă axată pe problemele interne curente şi de politică externă, a precizat biroul de presă al cancelarului german.

Între timp, ministrul bavarez de interne, Joachim Herrmann, a făcut apel marţi la întărirea controalelor la frontiere, în contextul unui val de atacuri sângeroase în landul din sudul Germaniei, relatează DPA şi Reuters. ''Nu poate exista o politică a graniţelor deschise'', a declarat Herrmann, precizând că identitatea refugiaţilor trebuie să fie stabilită mai întâi la graniţă şi că celor care nu au documente de identitate necesare ar trebui să li se ceară să rămână la frontieră. 

Potrivit declaraţiilor ministrului bavarez, refugiaţii care comit infracţiuni trebuie să fie expulzaţi rapid şi că populaţia Germaniei nu va mai tolera folosirea banilor contribuabililor pentru a-i ajuta pe refugiaţii care încalcă legea. ''Expulzarea chiar către o zonă de criză nu trebuie să fie un tabu'', a declarat Herrmann, potrivit DPA. 

În opinia ministrului, a devenit evident în Germania că, în condiţiile unui pericol extrem al terorii, armata germană poate avea un rol şi că desfăşurarea ei în interiorul ţării n-ar trebui să se limiteze doar la ajutor în caz de inundaţii. ''Armata n-ar trebui folosită pentru a înlocui poliţia, dar de ce ea să nu poată asista poliţia?'', s-a întrebat retoric ministrul german, adăugând că Bavaria va proceda la o sporire a personalului şi a echipamentelor pentru forţele de poliţie. 

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă