12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialEconomia SUA a înregistrat o creștere de 3,7%

Economia SUA a înregistrat o creștere de 3,7%

Economia Statelor Unite a înregistrat în trimestrul al doilea o creștere de 3,7%, peste estimarea inițială a Departamentului pentru Comerț, informează Mediafax.

Estimarea medie a 79 de analiști intervevați de Bloomberg indica o creștere a PIB de 3,2%.

Informația a apărut în condițiile în care oficialii Rezervei Federale trebuie să decidă dacă creșterea economică este suficient de puternică pentru a suporta prima majorare a dobânzii de politică monetară după 2006, cel mai devreme în septembrie.

În timp ce piața muncii a înregistrat progrese, iar rata șomajului a scăzut în iulie la 5,3%, inflația se află cu mult sub ținta de 2% a băncii centrale, iar volatilitatea burselor la nivel mondial ar putea întârzia creșterea dobânzilor.

A treia estimare referitoare la evoluția PIB în trimestrul al doilea urmează să fie publicată la sfârșitul lunii septembrie.

Cel mai important factor care a dus la revizuirea PIB în trimestrul al doilea a fost creșterea investițiilor companiilor, în special în construcții, cercetare și dezvoltare, precum și majorarea stocurilor.

Cheltuielile în domeniul proprietății intelectuale au avansat cu 8,6%, cel mai mult după ultimul trimestru din 2007.

Cheltuielile de consum ale populației, care reprezintă aproape 70% din economia americană, au urcat cu 3,1% în termeni anuali, față de estimarea inițială de 2,9%.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă