10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialEdward Snowden și-a făcut cont pe Twitter. Pe cine urmărește fostul agent...

Edward Snowden și-a făcut cont pe Twitter. Pe cine urmărește fostul agent NSA

Fostul agent american Edward Snowden, care a expus public amploarea spionajului american la nivel mondial, și-a făcut cont pe Twitter, iar primul cont pe care a început să îl urmărească este cel al NSA, informează Business Insider. 

Primul mesaj pe rețeaua de socializare a lui Snowden a fost ”Puteți să mă auziți acum?”.

Contul de Twitter este real, iar publicația The Intercept a scris că Snowden se ocupă personal de postările de pe rețeaua de socializare.

Edward Snowden a fost analist de sistem la Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) şi Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) şi a dezvăluit aproximativ 1,7 milioane de documente secrete care arată că Statele Unite culeg date şi spionează lideri din întreaga lume.

Dezvăluirile sale, bazate pe documente furate, au pus în dificultate administraţia americană şi au tensionat relaţiile cu ţări aliate. Ele au generat, de asemenea, o dezbatere aprinsă în Statele Unite pe tema meritelor, limitelor şi moralităţii unor astfel de programe. 

În urma acestor dezvăluiri, Edward Snowden a fost inculpat în ţara sa pentru spionaj şi furt de documente aparţinând statului. El a obţinut pe 1 august 2013 azil politic temporar în Rusia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă