14.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialEfectul protestelor din Armenia: Preşedintele țării suspendă creşterea preţului la electricitate

Efectul protestelor din Armenia: Preşedintele țării suspendă creşterea preţului la electricitate

Preşedintele Armeniei, Serge Sarkisian, a decis suspendarea creşterii preţului la electricitate, ca urmare a protestelor de amploare ce durează de mai mult de o săptămână, informează Mediafax.

Şeful statului a precizat că Guvernul va acoperi temporar costul scumpirii electricităţii, până la revizuirea planurilor.

Protestatarii, care blochează principalul bulevard din capiata Erevan, au rămas în stradă sâmbătă, afirmând că decizia preşedintelui nu îndeplineşte cerinţa lor de a se renunţa la scumpire, relatează BBC News Online.

Zona de protest este înconjurată de poliţie, care a adus autobuze şi tunuri de apă în apropiere.

Protestele au început la câteva zile după o decizie luată la 17 iunie de comisia de reglementare a statului de a creşte tarifele la electricitate cu 17-22% începând de la 1 august.

Această scumpire a fost decisă la cererea companiei de distribuţie a electricităţii pentru reţeaua electrică din Armenia, o subsidiară a firmei ruse Inter RAO, care a argumentat prin devalorizarea monedei armene, dramul.

Armenia, o fostă republică sovietică cu 3,2 milioane de locuitori, a fost afectată grav de criza economică din Rusia, care a redus exporturile şi remitenţele muncitorilor armeni din această ţară.

Cele mai citite

Ședință solemnă în Parlament, cu ocazia Zilei prieteniei româno-israeliene

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni astăzi, de la ora 10:00, în şedinţă solemnă comună consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România...

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță critică tăierile bugetare aduse Parchetului European condus de Laura Codruța Kovesi

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ALE) este unul din semnatarii unei scrisori adresate Comisiei Europene prin care europarlamentarii critică, tăierile bugetare aduse Parchetului European...

Acuzații de corupție și abuz de putere

În mijlocul agitației din campania electorală din comuna Vernești, se întețește lupta pentru adevăr între cei care aspiră la putere și cei care...
Ultima oră
Pe aceeași temă