4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialEgipt: Accident feroviar, soldat cu 70 de răniţi

Egipt: Accident feroviar, soldat cu 70 de răniţi

Cel puțin 70 de persoane au fost rănite joi după ce un tren de pasageri a deraiat și s-a izbit de o barieră de beton în guvernoratul Beni Suef, a informat Ministerul Sănătății din Egipt, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Jaled Mugahid, a declarat pentru EFE că 59 dintre victime au fost deja externate și că restul răniților se află în continuare în spital, dar cu un prognostic stabil. Răniții au fost tratați la spitalele din localitatea Nasr și din orașul Beni Suef, situat la 120 de kilometri sud de Cairo.

Trenul, care circula pe ruta Assuan-Cairo, s-a răsturnat după ce locomotiva a izbit o barieră de beton. Mecanicul de locomotivă a fost reținut și este acuzat că nu a ținut cont de indicațiile primite de la turnul de control, potrivit unor surse de securitate citate de agenția oficială MENA.

Faptul că trenul nu avea viteză și că locomotiva s-a răsturnat a făcut ca trenul să nu intre în coliziune cu un altul care venea de la Assiut. Pasagerii care nu au suferit răni au fost transportați cu microbuzele la destinație, în timp ce autoritățile încercau să degajeze calea ferată pentru a permite reluarea traficului.

Accidentele feroviare sunt un lucru obișnuit în Egipt, din cauza stării proaste a șinelor, a semnalizării deficitare și a imprudenței unora dintre mecanici. La sfârșitul lui ianuarie, șase oameni și-au pierdut viața după ce camionul în care se aflau a fost izbit de un tren în localitatea Al Ayat, la vest de Cairo, din cauza ceții dese și al proastei semnalizări la o trecere de nivel. Unul dintre cele mai grave accidente înregistrate în ultimii ani a avut loc în noiembrie 2012, când 50 de copii și-au pierdut viața după ce un tren a lovit un autocar în guvernoratul Assiut.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă