12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialEgiptul extinde zona-tampon de la frontiera cu Fâşia Gaza

Egiptul extinde zona-tampon de la frontiera cu Fâşia Gaza

Autoritățile egiptene au început lucrările de extindere a zonei-tampon de la frontiera cu Fâşia Gaza, pentru a nu permite infiltrarea unor terorişti dinspre enclava palestiniană.

Potrivit Mediafax, Cairo a decis la sfârşitul lui octombrie să stabilească o zonă-tampon lungă de aproximativ zece kilometri şi lată de 500 de metri după un atentat sinucigaş care a provocat moartea a 30 de militari în nordul Peninsulei Sinai, cel mai sângeros atac comis împotriva forţelor de securitate în ultimii ani.

Lucrările au început la sfârşitul lui decembrie dar autorităţile egiptene au anunţat că vor să lărgească acest sector cu încă 500 de metri.

Joi, autorităţile au început să evacueze 1.220 de case situate în această zonă suplimentară.

"Am început să evacuăm locuitorii (…) dar încă nu a fost demolată vreo casă", a declarat un oficial din domeniul securităţii, mai scrie Mediafax.

Această zonă-tampon este una dintre măsurile adoptate de autorităţi în lupta vizând grupărilor jihadiste, care şi-au intensificat atentatele împotriva forţelor de ordine de când armata l-a destituit pe preşedintele islamist Mohamed Morsi, în iulie 2013.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă