21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialElemente surprinzătoare în ancheta privind luarea de ostatici de la Paris: Amedy...

Elemente surprinzătoare în ancheta privind luarea de ostatici de la Paris: Amedy Coulibaly a filmat atacul

Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici din 9 ianuarie de la un magazin evreiesc din Paris, şi-a filmat atacul cu o cameră video, informează postul CNN, citat de Mediafax.

Conform reporterului Eric Pelltier de la revista franceză L'Express, Amedy Coulibaly a filmat 7 minute din atacul asupra magazinului evreiesc din Paris, inclusiv momentele în care a ucis trei dintre ostatici, scrie CNN.

Citând o sursă apropiată investigatorilor, Pelletier a declarat că teroristul a folosit un computer din magazin pentru a trimite prim email o copie a filmării, înainte de a fi ucis de poliţie.

Coulibaly avea asupra sa o cameră GoPro.

”Există o probabilitate mare ac filmarea să fi fost trimisă unui alt destinatar, şi nu unei surse media”, a declarat un investigator, care se teme că videoclipul va apărea online.

Investigatorii francezi au examinat computerele recuperate din magazinul evreiesc şi caută posibili complici pe care Amedy Coulibaly i-a avut de-a lungul timpului.

Mai mulţi supravieţuitori ai atacului au declarat că teroristul a încercat să se conecteze la Internet de pe calculatorul personal, dar nu a reuşit. Ulterior, acesta a mers la un calculator din magazin, unde a introdus un card de memorie şi părea să copieze fişiere video sau foto.

Şi fraţii Kouachi ar fi filmat atacul de la revista Charlie Hebdo cu o cameră GoPro. Un reporter al publicaţiei The Guardian, Jason Burke, susţine că o cameră GoPro a fost gasită în maşina Citroën C3, abandonată în Paris la scurt timp după comiterea atacului de la Charlie Hebdo.

Amédy Coulibaly a fost omorât după ce a luat ostatici, dintre care a ucis patru, într-un magazin alimentar cu specific evreiesc, la Paris. El ar fi de asemenea cel care a ucis-o prin împuşcare pe o poliţistă municipală, cu o zi înainte, în apropiere de capitala franceză.

Hayat Boumeddiene, partenera lui Coulibaly, a intrat în Siria pe 8 ianuarie, prin Turcia, a confirmat ministrul turc de Externe Mevlüt Cavusoglu.

 

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă