11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentat sub semnul întrebării în Pakistan: Un elicopter cu diplomați la bord...

Atentat sub semnul întrebării în Pakistan: Un elicopter cu diplomați la bord s-a prăbușit

UPDATE 14.30: Ministerul de Externe a infirmat ipoteza unui atentat terorist și a precizat că, din primele date, elicopterul s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni tehnice, a precizat purtătoarea de cuvânt a MAE, Raluca Lungulescu. Ea a arătat că în acea zonă nu acționează grupări teroriste.

Totodată, ea a spus că ambasadorul român este în siguranță și este rănit ușor.

Citește și: MAE, noi detalii despre elicopterul prăbușit în Pakistan

De asemenea, MAE a anunțat un nou bilanț: șapte morți: doi ambasadori, două soții de ambasadori și trei membri ai echipajului, de origine pakistaneză.

UPDATE 12.45: Talibanii pakistanezi (TTP) au revendicat atacul din Pakistan, precizând că voiau să doboare o altă aeronavă, relatează RFE/RL.

—-

Un elicopter cu mai mulți diplomați la bord s-a prăbușit, vineri dimineață, în nordul Pakistanului. Șase persoane au murit în urma accidentului. 

La bordul elicopterului se aflau și cetăţeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan. MAE a reuşit să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, Ion Emilian, care a confirmat că este în afara oricărui pericol.

Elicopterul MI-17 avea la bord 17 persoane, inclusiv 11 străini, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei generalul Asim Bajwa. Soțiile diplomaților din Indonesia și Malaysia, ambasadorii Norvegiei și Filipine și doi piloți ai armatei pakistaneze au murit în accident, conform BBC News și Al-Jazeera.

La această oră, o echipă din cadrul ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez,ca să obțină informaţii suplimentare despre acest accident.

Elicopterul s-ar fi prăbușit în timpul unei aterizări de urgență în regiunea văii Naltar, la aproximativ 300 de kilometri de Islamabad, potrivit BBC. 

La momentul accidentului, trei elicoptere, în care se aflau diplomați străini zburau în formație spre un eveniment turistic, în regiunea Kashmir. 

Nu se cunosc motivele prăbușirii, dar un martor a declarat pentru Al Jazeera că a părut ca și cum elicopterul ar fi avut o problemă tehnică. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă