13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialEpidemia de Ebola îi sperie pe americani

Epidemia de Ebola îi sperie pe americani

Îngrijorarea americanilor cu privire la epidemia de Ebola crește după ce un pacient a decedat, iar două infirmiere sunt infectate. Totuși, cei mai mulți cetățeni ai SUA au încredere în autorităţile federale şi în sistemul de sănătate, arată un sondaj naţional publicat marţi.

Potrivit Mediafax, 58% din cei 2.003 adulţi intervievaţi în perioada 15-20 octombrie sunt puţin sau nu sunt deloc îngrijoraţi în legătură cu riscul de a fi contaminaţi cu virusul Ebola. La începutul lui octombrie, numărul acestor persoane era de 67%.

Potrivit insitutului de sondare a opiniei publice Pew Research Center, 54% dintre respodenţi au afirmat că au încredere în capacitatea Guvernului federal de a împiedica o epidemie majoră de Ebola în Statele Unite.

Şase persoane din zece (61%) au răspuns că sunt foarte încrezători sau suficient de încrezători în spitalele din Statele Unite cu privire la stabilirea unui diagnostic sau punerea în carantină a persoanelor posibil infectate cu Ebola, în timp ce 38% au puţină sau nu au deloc încredere.

Doar 16% dintre americanii chestionaţi au foarte multă încredere în sistemul american de sănătate în ceea ce priveşte identificarea cazurilor de Ebola. De asemenea, 18% dintre respondenţi au spus că au foarte multă încredere în Guvernul federal vizând prevenirea unei epidemii majore.

O mare majoritate a publicului (77%) susţin eforturile Statelor Unite pentru combaterea epidemiei în Africa de Vest, cea mai importantă de la identificarea virusului în 1976, mai scrie Mediafax.

Aproape jumătate dintre americani (49%) afirmă că urmăresc îndeaproape noutăţile privind Ebola, un număr mult mai mare decât al celor care urmăresc ştirile privind alegerile legislative de la jumătatea mandatului, din noiembrie 2014 (16%).

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă