11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialErdogan, acuzaţii grave la adresa politicii duse de Washington

Erdogan, acuzaţii grave la adresa politicii duse de Washington

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat, miecuri, politica dusă de Statele Unite, care a provocat “o mare de sânge”, prin acordarea de sprijin militar kurzilor din Siria, informează AFP, citat de Agerpres.

Erdogan a denunţat faptul că SUA nu îi recunosc pe kurzi drept terorişti şi a declarat că “regiunea s-a transformat într-o mare de sânge”.

Sprijinul militar acordat de Statele Unite Partidul Uniunii Democratice (PYD), pe care Ankara îl consideră drept ‘terorist’, şi miliţiilor acestuia, Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), constituie o sursă periodică de fricţiuni în ultimele luni între Washington şi Ankara. 

Citeşte şi: Turcia, deranjată de declaraţiile unui diplomat american

“Hei, America! Nu ne puteţi forţa să recunoaştem PYD sau YPG. Noi îi ştim foarte bine, la fel ca Daesh (acronimul arab al Statului Islamic)”, a afirmat în continuare preşedintele turc. 

Turcia consideră cele două mişcări drept organizaţii ‘teroriste’, în strânsă legătură cu rebelii din Partidul Muncitoresc din Kurdistan (PKK), care duce un război de gherilă pe pământ turc din 1984. 

Acest nou atac al lui Erdogan la adresa SUA intervine în contextul în care ambasadorul american la Ankara, John Bass, a fost convocat marţi la Ministerul turc de Externe după o declaraţie făcută cu o zi înainte de un oficial american, care afirmase că principalul partid kurd din Siria nu este “terorist”, potrivit AFP. Autorităţile turce au reacţionat astfel în urma unui comentariu al purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby.

 

Cele mai citite

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă