16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO: Erdogan, primit de Putin la Sankt-Petersburg: Noi toți dorim restabilirea dialogului...

VIDEO: Erdogan, primit de Putin la Sankt-Petersburg: Noi toți dorim restabilirea dialogului și a relațiilor

UPDATE 15.22: Președintele rus Vladimir Putin l-a primit, marți, pe omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, la Sankt-Petersburg, informează AFP, citat de Agerpres.

„Această vizită, care are loc în pofida situației politice interne foarte complicate din Turcia, arată că noi toți dorim restabilirea dialogului și a relațiilor, în interesul poporului rus și al celui turc”, a declarat Putin, după ce i-a strâns mâna omologului său turc.

———–

Ankara dorește restabilirea relațiilor cu Moscova, de la zero, și reluarea cooperării militare, economice și culturale, a declarat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, într-un interviu acordat agenției Tass, informează Reuters, citat de Mediafax.

În interviul acordat agenţiei Tass, Erdogan s-a referit în mod repetat la Putin folosind calificativele „dragul” sau „respectatul” Vladimir şi l-a numit prieten. Totodată, el a precizat că vizita pe care o începe, marți, în Rusia reprezintă „o nouă piatră de hotar în relaţiile bilaterale, pornind din nou de la zero”.

Astfel, Rusia și Turcia vor deschide „o nouă pagină”, în ceea ce privește relațiile bilaterale, care va include „cooperarea militară, economică şi culturală”, a mai subliniat liderul turc.

Citește și: AFP: Erdogan se întâlnește, marți, cu Putin. Analist: Deteriorarea legăturilor Turciei cu puterile occidentale ar putea accelera o apropiere de Rusia

Erdogan a acordat acest interviu în ajunul întâlnirii cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în Sankt Petersburg, eveniment ce are rolul de a pune capăt unei perioade tensiontate după ce Turcia a doborât un avion rus în apropiere de graniţa cu Siria, în noiembrie 2015.

Rusia a impus Turciei sancţiuni economice, iar numărul de turişti ruşi care vizitează ţara a scăzut cu 87 la sută în prima jumătate a anului 2016.

Citește și: Miza vizitei lui Erdogan în Rusia: Alianță de circumstanță sau alternativă strategică la UE?

 

 

Cele mai citite

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă