14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialErdogan a anunțat înființarea unui centru musulman internațional pentru combaterea terorismului

Erdogan a anunțat înființarea unui centru musulman internațional pentru combaterea terorismului

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat înființarea unei structuri ce se va numi Centrul OIC pentru Cooperare şi Coordonare Poliţienească, instituție multinațională de poliție, pe modelul Interpolului, al cărui scop va fi combaterea terorismului internațional, informează Russia Today, citată de News.ro.

Obiectivul noului centru este să lupte împotriva Statului Islamic în Irak, Siria şi Libia, dar şi împotriva Boko Haram şi Al Shabaab în Africa, pentru că „toate aceste organizaţii teroriste oprimă şi le fac rău tuturor musulmanilor”. Deocamdată nu au fost date publicităţii alte detalii despre centrul care va avea sediul la Istanbul.

Erdogan a pledat şi pentru depăşirea diferendelor interne dintre musulmani. „Cred că cea mai mare provocare căreia trebuie să îi facem faţă este să depăşim disputele între secte. Religia mea nu este a sunniţilor, a şiiţilor. Religia mea este islamul (…). Ar trebui să ne unim. Numai musulmanii au de suferit din conflicte, din tiranie”, a subliniat liderul turc în cadrul unui summit de două zile, organizat la Istanbul, la care iau parte 30 de şefi de stat şi de guvern din state islamice.

 

 

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă