13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialErdogan amintește Uniunii Europene condițiile impuse de Turcia pentru respectarea acordului privind...

Erdogan amintește Uniunii Europene condițiile impuse de Turcia pentru respectarea acordului privind refugiații

 

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, luni, că acordul Turciei cu Uniunea Europeană privind refugiații nu va mai fi respectat, dacă reprezentanții de la Bruxelles nu își respectă promisiunile privind ridicarea vizelor pentru cetățenii turci, informează AFP, citat de Agerpres.

Într-un interviu acordat cotidianului Le Monde, Erdogan a precizat că „Uniunea Europeană nu se comportă într-o manieră sinceră cu Turcia”, în contextul în care la 1 iunie ar fi trebuit să intre în vigoare ridicarea obligativității vizelor pentru cetățenii turci care călătoresc în UE.

Astfel, el a avertizat că în cazul în care cererile Turciei „nu vor fi satisfăcute”, readmisiile refugiaților „nu vor mai fi posibile”.

În virtutea acordului, un solicitant de azil sirian aflat pe teritoriul turc va fi instalat într-o țară membră a UE în schimbul fiecărui migrant ilegal retrimis în Turcia, în limita a 72.000 de locuri.

Acordul a fost denunțat de organizații de apărare a drepturilor omului, potrivit cărora Turcia nu este o țară sigură pentru refugiați. Aceste organizații se tem, printre altele, că de fapt migranții nu vor avea dreptul să ceară azil înainte de a fi deportați.

Cele mai citite

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă