14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialErdogan acuză UE că datorează Turciei trei miliarde de euro, din acordul...

Erdogan acuză UE că datorează Turciei trei miliarde de euro, din acordul privind migraţia. UE susține că a plătit 2,2 miliarde

UPDATE 17,20: Oficialii UE l-au contrazis pe Erdogan și au susținut, miercuri, că Uniunea a plătit deja peste 2,2 miliarde de euro către Turcia, informează EFE citată de Agerpres.

Uniunea Europeană a deblocat 2,239 miliarde de euro din totalul de 3 miliarde de euro promiși Turciei pentru anii 2016 și 2017, în cadrul acordului bilateral menit să frâneze sosirea de refugiați în Europa.

Purtătorul de cuvânt adjunct al executivului european, Alexander Winterstein, a declarat în conferința de presă zilnică a Comisiei Europene că declarațiile autorităților de la Ankara, inclusiv ale președintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit cărora UE nu își îndeplinește obligațiile care îi revin din respectivul acord, “nu sunt adevărate”.

——————————–

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, miercuri, că Uniunea Europeană nu a plătit Turciei cele trei miliarde de euro pentru acordul privind limitarea fluxului de migranți, informează Reuters, citat de Mediafax.

Potrivit acordului între Uniunea Europeană şi Turcia, Ankara şi-a dat aprobarea pentru primirea înapoi a imigranţilor sirieni care au ajuns ilegal până Grecia în schimbul trimiterii unor refugiaţi în Europa, aceştia urmând să fie redistribuiţi în statele membre.

În schimb, Ankara a primit o serie de concesii din partea UE, printre care un ajutor financiar consistent, liberalizarea regimului vizelor pentru cetăţeni turci şi accelerarea negocierilor pentru aderarea Turciei la Blocul comunitar.

Preşedintele turc a mai acuzat liderii europeni că nu şi-ar respecta partea lor de înţelegere.

Cele mai citite

Silvestru Șoșoacă, dezvăluiri despre legăturile Dianei Șoșoacă cu Rusia lui Vladimir Putin

Într-un interviu acordat Antena 3, Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a vorbit despre divorț, dar și despre legăturile acesteia cu Rusia. Bărbatul a dezvăluit...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute după atacul de la Moscova

În jur de 95 de persoane sunt încă dispărute după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbați înarmați au deschis focul la...
Ultima oră
Pe aceeași temă