9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialErdogan va renunţa la cele 2000 de procese penale împotriva turcilor care...

Erdogan va renunţa la cele 2000 de procese penale împotriva turcilor care l-au insultat

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că, într-un gest unic de bunăvoinţă, va renunţa la procesele deschise împotriva persoanelor acuzate l-ar fi insultat, notează Mediafax.

"Voi retrage toate procesele cu privire la afirmaţiile lipsite de respect făcute la adresa mea," a spus preşedintele, care a adăugat că a fost inspirat de sentimentele de unitate manifestate în urma recentei tentative de lovitură de stat.

Potrivit autorităţilor, mai devreme în acest an, aproximativ 2.000 de persoane erau anchetate pentru acuzaţii de acest fel.

Pe de altă parte, Erdogan a criticat dur reacţia statelor occidentale faţă de măsurile de epurare din Turcia împotriva persoanelor suspectate de legături cu tentativa de lovitură de stat, cerând acestora "să-şi vadă de propriile treburi".

Peste 18.000 de persoane au fost arestate preventiv în Turcia pentru implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, a anunţat recent ministrul turc de Interne, Efkan Ala.

O facţiune a armatei turce a încercat să înlăture Administraţia Recep Tayyip Erdogan pe 15 iulie, Ankara atribuind tentativa de lovitură de stat simpatizanţilor clericului musulman Fehtullah Gulen, aflat în Statele Unite.

Cele mai citite

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă