10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialErdogan vrea să se întâlnească cu Putin, după incidentul aerian. Reacția Rusiei

Erdogan vrea să se întâlnească cu Putin, după incidentul aerian. Reacția Rusiei

UPDATE 21.25: Ministerul rus al Apărării a calificat drept “propagandă fără fundament” declaraţiile Ankarei  privind violarea spațiului său aerian de către Rusia, relatează AFP, conform Agerpres.

“Declaraţiile turce despre pretinsa violare a spaţiului său aerian de către un SU-34 rusesc sunt propagandă fără fundament”, a declarat pentru agenţiile de presă ruse purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konacenkov.

—–

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că vrea să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin după ce un avion de luptă rus a încălcat din nou spaţiul aerian al ţării sale vineri, relatează Reuters, conform Agerpres. 

MAE turc a anunţat sâmbătă că un avion rus SU-34 a pătruns în spaţiul aerian turc în ciuda avertismentelor radar. 

Citește și: Nou conflict Rusia-Turcia: Ambasadorul rus, convocat, după o nouă încălcare a spaţiului aerian de un avion al Moscovei

“Am comunicat Ministerului nostru de Externe dorinţa mea de a mă întâlni cu dl Putin personal. Nu a existat pănă acum un răspuns”, a declarat preşedintele turc presei pe aeroportul din Istanbul, înainte de plecarea într-un turneu în America Latină. 

Potrivit AFP, Recep Tayyip Erdogan a avertizat Rusia că va trebui să-şi asume consecinţele actelor sale iresponsabile. 

“Rusia va trebui să-şi asume consecinţele dacă continuă cu astfel de încălcări ale drepturilor suverane ale Turciei”, a spus preşedintele turc. 

“Astfel de acte iresponsabile nu aduc niciun beneficiu nici Federaţiei Ruse, nici relaţiilor NATO-Rusia, nici păcii regionale sau globale”, a mai spus Erdogan. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă