19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialEstimările șefei FMI privind evoluția economiei mondiale

Estimările șefei FMI privind evoluția economiei mondiale

Creșterea economiei mondiale este posibil să fie mai slabă decât se preconiza anterior, a declarat, marți, șefa Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, informează Agerpres.

”Pe ansamblu, ne așteptăm ca avansul economiei mondiale să rămână moderat și, probabil, mai slab decât anticipam în luna iulie”, a declarat Christine Lagarde.

În luna iulie a acestui an, FMI prognoza că în 2015 economia mondială va înregistra o creștere de 3,3%, ușor mai mică față de avansul de 3,4% înregistrat anul trecut.

Referindu-se la situația economiei chineze, Christine Lagarde a declarat că a doua economie mondială încetinește, chiar dacă nu în mod brusc sau neașteptat, în contextul ajustării la un nou model de creștere.

”Tranziția spre o economie orientată mai mult spre piață și eliminarea riscurilor acumulate în ultimii ani este un proces complex și în consecință ar putea apărea unele turbulențe. Aceasta fiind zise, autoritățile dispun de instrumente politice și amortizoare financiare care le permit să gestioneze această tranziție”, a apreciat șefa FMI.

În cazul României, Fondul Monetar Internațional mizează pe o creștere de 2,7% în acest an, urmată de un avans de 2,9% anul viitor.

Cele mai citite

Florinel Coman, după derby-ul cu Rapid: „Ar trebui să ne intereseze doar diferenţa față de locul doi. Vom sărbători la Sfântu Gheorghe”

La finalul derby-ului cu Rapid, încheiat la egalitate, scor 2-2, Florinel Coman a declarat că este mai puţin important că FCSB nu a reuşit...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...

Când se dau pensiile de Paște

Întrucât bugetarii beneficiază de minivacanță între 1 și 7 Mai, distribuirea pensiilor va fi ajustată pentru a asigura că acestea ajung la beneficiari la...
Ultima oră
Pe aceeași temă