8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialEstonia, fără ambasadă la Budapesta

Estonia, fără ambasadă la Budapesta

Un comunicat postat pe site-ul Ministerului eston de Externe, joi seara, anunţă că Guvernul a decis să-şi reorganizeze reprezentanţa din Ungaria şi îşi va închide ambasada din această ţară începând din 30 septembrie, relatează MTI, preluat de Mediafax. Un ambasador nerezident în Ungaria va fi numit, potrivit comunicatului.

Ministrul eston de Externe, Urmas Paet, a declarat într-o conferinţă de presă că serviciul extern trebuie să fie flexibil şi că noi ambasade trebuie deschise sau vechi ambasade să fie închise atunci când este necesar, deoarece "bugetul nu este nelimitat".

"Comunicarea eficientă, apropiată dintre Estonia şi Ungaria va continua pe viitor atât în cadrul Uniunii Europene, cât şi al NATO. La Budapesta, Estonia are un consul general onorific, Andras Bereczki. Activităţile Institutului Eston din Budapesta vor continua", precizează comunicatul.

Ministrul ungar de Externe, Tibor Navracsics, a anunţat la 17 iulie că Ungaria intenţionează să-şi închidă ambasada la Tallinn, pentru a folosi banii contribuabililor în mod raţional. El a precizat că ambasada va fuziona cu cea din Helsinki. La Tallinn există un Institut Ungar unde se pot desfăşura activităţi culturale diplomatice, a adăugat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă