6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMonica Macovei a trecut la grupul Conservatorilor din PE

Monica Macovei a trecut la grupul Conservatorilor din PE

Eurodeputatul Monica Macovei a anunţat că părăseşte Grupul Partidului Popular European şi se înscrie în Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor (ECR).

Potrivit unui comunicat de presă transmis marți, Partidul M10, condus de Monica Macovei, a depus şi o adeziune la Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR). Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor are 72 de membri din 15 ţări şi este cel de-al treilea grup ca pondere în PE, după cel al popularilor şi al socialiştilor.

"Vreau ca România să rămână în UE, iar Uniunea Europena să fie puternică și unită, să aibă o politică de securitate care să ne protejeze și pe noi, românii, și pe tările din fostul bloc comunist. Foarte important, am luat aceasta decizie pentru a contribui la întărirea democrației în țara noastră, la întărirea rolului României în Uniune și la securitatea și independența României în contextul tendințelor de control și expansiune ale Federației Ruse", a precizat Monica Macovei, potrivit sursei citate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă