15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialEuropa: Cel puţin cinci morţi, din cauza rafalelor puternice de vânt

Europa: Cel puţin cinci morţi, din cauza rafalelor puternice de vânt

Cel puţin cinci persoane au murit din cauza intemperiilor care afectează partea de nord a Europei, unde rafalele de vânt au atins intensitatea unui uragan, relatează Euronews, conform Mediafax.

În Germania doi pădurari au murit după ce vehiculul în care se aflau a lovit un copac căzut, iar o altă persoane a murit zdrobită de o bucată de tencuială.

Circulaţia trenurilor şi avioanelor a fost perturbată în nordul Germaniei.

“Este haos. Nimic nu mai funcţionează. Trenurile nu mai funcţionează deloc în Renania de Nord-Westfalia. Acum încercăm să primim un voucher ca să putem lua un taxi”, a declarat un bărbat care aştepta în gara din Koln.

În Austria, un bărbat a murit în timp ce încerca să îşi repare acoperişul şi a căzut de pe o scară.

O a cincea persoană a murit în estul Olandei după prăbuşirea acoperişului unui depozit.

Autorităţile olandeze au avertizat şoferii de tiruri să nu circule cu vehiculele încărcate insuficient după răsturnarea mai multor camioane care au blocat drumurile.

Marea Britanie s-a confruntat, de asemenea, cu rafale puternice de vânt care au rupt copaci şi au avariat case. O alertă de inundaţii este în vigoare în această ţară din cauza furtunilor care ameninţă teritoriul până de Paşti.

Între timp, în Cehia, rafalele puternice de vânt au adus ninsori şi temperaturi foarte scăzute care au generat mai multe accidente rutiere.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă