12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialEvacuări cauzate de inundaţii şi torente de noroi în California

Evacuări cauzate de inundaţii şi torente de noroi în California

Ploile puternice din ultimele zile, apărute după o lungă perioadă de secetă, au provocat numeroase torente de noroi, inundaţii şi au dus la evacuări în anumite zone ale Californiei.

Potrivit Mediafax, au fost emise alerte de inundaţii în toată California (vest), din comitatul Orange şi până în Parcul Naţional Yosemite, unde incendii de vegetaţie au despădurit în vară dealuri şi munţi care asigurau protecţie.

Peste 120 de persoane au primit ordine de evacuare la Glendora, o suburbie a oraşului Los Angeles, la Camarillo şi Silverado Canyon şi în comitatul Orange.

În întreg districtul Los Angeles sau în staţiunea-şic de coastă Malibu, torente de noroi au antrenat închiderea temporară a unor autostrăzi şi drumuri. Stâlpi din reţeaua de electrificare au fost trântiţi la pământ, provocând închiderea unor drumuri şi lăsând 11.300 de rezidenţi fără curent timp de aproximativ o oră în comitatul Orange.

Ca de fiecare dată când plouă în această regiune, în care soarele străluceşte aproape permanent, pe Twitter au fost postate comentarii sub hashtagul #LARain.

"Începe să semene a decembrie", afirmă într-un mesaj postat pe Twitter un jurnalist de la DTLA, ataşând o imagine ternă. "Cum ne dăm seama că e furtună? Dispare semnul Hollywood", adaugă altul.

Aceste ploi diluviene, care continuă miercuri, urmează să contribuie la reducerea secetei intense care durează de trei ani în California. Lacurile, rezervoarele şi cursurile de apă au secat puternic, mai scrie Mediafax.

Serviciul meteorologic National Weather Service (NWS) precizează însă că ele nu vor pune capăt secetei. "Nu va face rău şi sunt necesare mai multe ploi puternice, ca aceasta, pentru a reduce cu adevărat seceta", afirmă NWS într-un mesaj postat pe Twitter.

Cele mai citite

La summitul de pace din Elveția au fost invitate 160 de țări. Rusia nu e pe listă

Război în Ucraina. Summitul de pace va avea loc în 15 şi 16 iunie în Elveţia. Vestea a fost confirmată de Volodimir Zelenski. Rusia...

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...

Inteligența artificială, limitată în alegerile din România. Tot prostia naturală va dicta rezultatele

IlustrațieȘ Marian Avramescu Mulți politicieni și analiști sunt îngrijorați de modul în care inteligența artificială s-ar putea implica în campaniile electorale din acest an,...
Ultima oră
Pe aceeași temă