17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialExplozie DEVASTATOARE la o rafinărie din Kiev. A fost decretată STARE DE...

Explozie DEVASTATOARE la o rafinărie din Kiev. A fost decretată STARE DE URGENȚĂ

Un om a murit, cinci muncitori au fost răniţi, iar trei pompieri au fost daţi dispăruţi, în urma unei explozii de proporții la o rafinărie din Kiev, informează publika.md.

De asemenea, în urma incendiului, şase pompieri au fost răniţi, trei sunt daţi dispăruţi, iar 10 autospeciale au fost distruse de flăcări, conform presei ucrainene.

Pompierii susţin că o posibilă cauză a incendiului poate fi una tehnică, din cauza lucrului cu produsele petroliere, dar nu exclud faptul că ar putea fi vorba de o diversiune.

În regiune a fost decretată stare de urgenţă, iar mai multe unităţi din Garda Naţională au fost trimise la faţa locului.

Pentru stingerea flăcărilor sunt mobilizate 62 de autospeciale şi peste 300 de pompieri. Autorităţile au stabilit că flăcările au cuprins toate cele 17 rezervoare de benzină. Focul a izbucnit în timpul transferului de combustibil dintr-un rezervor în altul.

Forţele de ordine urmează să-i raporteze preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, despre rezultatele anchetei privind incendiul de la rafinăria de lângă Kiev.

Secretarul de presă al preşedintelui, Sviatoslav Ţegolko, a scris, pe Facebook.com, că versiunea potrivit căreia ar fi vorba de uin act terorist nu se confirmă.

Cele mai citite

Ședința de guvern se ține la Brașov

Ședința de guvern programată în ziua de 14 mai 2024 se va desfășura în municipiul Brașov, anunță un comunicat transmis de la Palatul Victoria. Nu...

Ședința de guvern se ține la Brașov

Ședința de guvern programată în ziua de 14 mai 2024 se va desfășura în municipiul Brașov, anunță un comunicat transmis de la Palatul Victoria. Nu...

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...
Ultima oră
Pe aceeași temă