11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialExplozie DEVASTATOARE la o fabrică de MUNIŢIE din Cehia. Vezi bilanţul victimelor

Explozie DEVASTATOARE la o fabrică de MUNIŢIE din Cehia. Vezi bilanţul victimelor

O explozie puternică a fost înregistrată la uzina Sellier & Bellot din Cehia, producătoare de muniţie.

Incidentul s-a produs luni în jurul orei 13. Autorităţile locale au anunţat iniţial că există un singur mort şi că mai multe persoane sunt date dispărute. Până marţi seară, numărul total al persoanelor decedate a ajuns la trei, informează Radio Praga.

Toate victimele erau angajaţi ai fabricii. Se pare că explozia s-a produs în interiorul unui depozit, în momentul în care un muncitor manipula un container cu praf de puşcă.

Pentru intervenţia la locul catastrofei, autorităţile au trimis şi două elicoptere. În jurul craterului a fost instituită o zonă de protecţie cu raza de 200 de metri.

Uzina, înfiinţată în anul 1825, se află în oraşul Vlašim, la 60 de kilometri sud de Praga. Din anul 2009, fabrica din Cehia este deţinută de o societate din Brazilia, denumită Companhia Brasileira de Cartuchos (CBC).

Unitatea din Vlasim furnizează două milioane de cartuşe pe zi.

O treime din volumul total al producţiei este destinată armatei. Restul reprezintă muniţie pentru vânătoare şi pentru tir sportiv.

Citeşte şi:  22 de explozii la o uzină de armament din Bulgaria. Autoritățile acuză un sabotaj

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă