12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialExplozie în apropierea un loc de rugăciune din nordul Bangladeshului

Explozie în apropierea un loc de rugăciune din nordul Bangladeshului

Un polițist a fost ucis și cel puțin cinci au fost răniți, joi, într-un oraș din nordul Bangladeshului, Kishoreganj, după ce o bombă de mică putere a explodat. Explozia, care a avut loc în apropierea unui loc important de adunare a credincioşilor pentru Eid al-Fitr, sărbătoarea musulmană care marchează sfârşitul Ramadanului, a fost urmată de un schimb de focuri între poliție și un grup de atacatori, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit media locale, un atac al jihadiştilor este în curs de desfăşurare în apropierea unui loc de rugăciune unde sunt adunate cel puţin 200.000 de persoane.

Citește și: Gruparea Stat Islamic amenință cu atacuri similare celor din Bangladesh

„Un agent de poliţie a murit şi cel puţin cinci au fost răniţi”, a declarat un responsabil al poliţiei din Kishoreganj. 

Schimbul de focuri este în curs între poliţie şi un grup de atacatori, potrivit imaginilor canalului privat Somoy TV, care informează că poliţistul a fost ucis cu lovituri de macetă.

Acest atac are loc la câteva zile de la masacrarea a 20 de ostatici la Dhaka, revendicată de gruparea jihadistă Stat Islamic. Cinci militanţi din Bangladesh, unii proveniţi din familii înstărite, cu opinii liberale, au luat cu asalt vineri restaurantul de lux din Dhaka şi au ucis clienţi ai localului, majoritatea dintre ei străini din Italia, Japonia, India şi Statele Unite ale Americii, deschizând focul asupra lor. 

Citește și: Autorii atacului armat din Bangladesh proveneau din familii înstărite. Unul dintre jihadiști era fiul unui politician local

Gruparea Stat Islamic amenință, într-o înregistrare video, că atacul armat din capitala Bangladeshului este doar o „frântură” din ceea ce urmează.

„Ceea ce aţi văzut în Bangladesh… a fost doar o frântură. Aceasta se va repeta, şi se va repeta, şi se va repeta până când voi veţi pierde şi noi vom câştiga, şi Sharia va fi introdusă în întreaga lume”, a declarat un bărbat, identificat ca fiind combatantul Abu Issa al-Bengali din Bangladesh, într-o înregistrare video monitorizată de site-ul SITE. 

 

Citește și: Atentat Bangladesh: Unul dintre bărbații uciși de forțele de ordine ar fi fost confundat cu un atacator

Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă