9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. EXPLOZIE puternică în fața Parlamentului de la Kiev

FOTO+VIDEO. EXPLOZIE puternică în fața Parlamentului de la Kiev

UPDATE: Un membru al Gărzii Naţionale a fost ucis, iar alţi cel puţin 100 au fost răniţi în cursul protestelor violente de luni, în faţa Parlamentului Ucrainei, a anunţat Ministerul de Interne, relatează BBC. 

——–

UPDATE: Cel puțin 100 de polițiști au fost răniți, în confruntările de la Kiev, informează BBC.

——–

Zeci de persoane au fost rănite, luni, în urma unei explozii puternice ce a avut loc în fața Parlamentului de la Kiev. Incidentul a avut loc, în contextul în care parlamentarii ucraineni au adoptat proiect de reformă constituțională ce acordă mai multă autonomie regiunilor din estul separatist al Ucrainei, informează Agerpres.

Astfel, în capitala Ucrainei au loc ciocniri violente între poliție și manifestanții, care încercau să intre în clădirea parlamentului, nemulțumiți de decizia luată de politicieni.

În confruntări au fost implicate zeci de persoane, ce s-au declanșat după adoptarea de către parlament a acestei reforme într-o primă lectură, a relatat jurnaliștii AFP de la fața locului.

Manifestanții au lansat cel puțin o fumigenă care a răspândit un nord de fum negru în fața clădirii parlamentului.

După cum relatează postul de televiziune ucrainean 112.ua, au fost folosite petarde și fumigene, iar în urma ciocnirilor între protestatari și scutieri ar exista mai multe persoane rănite.

Pentru a dispersa manifestația, forțele de ordine ucrainene au recurs la gaze lacrimogene, conform postului de televiziune citat.

Înainte, mai mulți deputați ai Partidului Radical, al lui Oleg Liașko, formațiune care face parte din coaliția proprezidențială, au încercat să blocheze prezidiul parlamentului într-o încercare de a bloca votul, calificând acest proiect de lege ‘antiucrainean’ și ‘pro-Putin’.

Acest proiect se află în centrul unor dezbateri aprinse în Ucraina, unde mulți întrevăd în el o tentativă de a legaliza de facto controlul rebelilor asupra unei părți a estului industrial al țării.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă