20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialExplozie la o fabrică de armament din Bulgaria. Cauza este deocamdată necunoscută

Explozie la o fabrică de armament din Bulgaria. Cauza este deocamdată necunoscută

O nouă explozie s-a produs, în această dimineață, la fabrica de armament Sopot din localitatea Iganovo (regiunea Plovdiv, în centrul Bulgariei). Nu au fost înregistrate victime în rândul populației.

Autoritățile de la Sofia nu au precizat, deocamdată, care este cauza exploziei. Fabrica este subordonată Ministerului Economiei.

Serviciile de urgență din Bulgaria au fost alertate despre explozie în această dimineață, puțin după ora 7. Conform agenției de știri Novinite, „nu este clar dacă explozia a fost sau nu controlată”.

Poliția bulgară a oprit traficul rutier pe șoseaua dintre Sofia și orașul Burgas, de la Marea Neagră, în zona localității Iganovo, ca o măsură de siguranță până la elucidarea cauzei exploziei.

Populația locală este îngrijorată de situația fabricii de armament. Cea mai recentă explozie a fost auzită acum o lună, fără a exista victime. În anul 2012, în urma unei explozii similare, trei oameni au fost răniți.

Cea mai gravă explozie la fabrica de armament s-a consemnat în anul 1978. La acel moment, doi oameni au fost uciși, iar 22.000 de locuitori din zona Ivanovo au fost evacuați.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, în urma unei plângeri depuse de un membru al echipei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă