20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialExplozie la o maternitate din Mexic

Explozie la o maternitate din Mexic

Șapte persoane, inclusiv patru copii, au murit şi alte 54 au fost rănite, după ce un camion-cisternă care transporta gaz a explodat, joi, în incinta unei maternităţi din Mexic, relatează CNN Mexico, citată de Mediafax.

Dintre cele 54 de persoane rănite, 22 sunt copii şi 32 adulţi, majoritatea având răni uşoare, a precizat primarul oraşului, Miguel Angel Mancera.

El a precizat că cel puţin opt persoane sunt rănite grav, iar altele au fost rănite de cioburi de sticlă, de la geamurile sparte în urma deflagraţiei.

Primarul a afirmat că explozia s-a produs în incinta spitalului, ca urmare a ruperii unui furtun, în timp ce cisterna făcea aprovizionarea cu gaz.

Numeroase echipaje de pompieri, ambulanţe şi poliţie au fost mobilizate la locul exploziei. Bebeluşii care se aflau în spital vor fi transferaţi la alte unităţi medicale.

Potrivit oficialilor din serviciile de intervenţie, spitalul este pe punctul de a se prăbuşi, precizând că mai multe persoane ar putea fi blocate sub dărâmături.

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă