12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialExplozie la o piață din Nigeria, soldată cu moartea a 32 de...

Explozie la o piață din Nigeria, soldată cu moartea a 32 de persoane

O explozie la o piață din orașul Yola, din nord-estul Nigeriei a ucis, marți seara, 32 de persoane, iar alte 80 au fost rănite, au declarat reprezentanți ai Crucii Roșii și ai Agenției Naționale pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență (NEMA), citate de Reuters.

Explozia a avut loc într-o piață în care se vindeau legume, lângă un drum principal din zona Jimeta a capitala statului Adamawa, în jurul orei opt seara. Atacul nu a fost revendicat, încă, de nicio grupare teroristă, însă gruparea islamistă Boko Haram, care a ucis mii de oameni în ultimii șase ani, este bănuită.

Citește și: Nigeria: 100 de persoane, moarte într-un atac atribuit lui Boko Haram

Potrivit unui oficial al Crucii Roșii, 32 de persoane au murit, iar alte 80 au fost rănite. Purtătorul de cuvânt regional NEMA, Alhaji Sa’ad Bello, a raportat același bilanț al morților și răniților în explozie.

În ultimele săptămâni, gruparea militanții grupării Boko Haram au desfășurat atacuri în Ciad, Niger și Camerun, însă nu mai au avut loc atacuri în nord-estul Nigeriei de la finalul lunii Octombrie, când mai multe atacuri cu bombă în  in Yola și Maiduguri au ucis peste 37 de persoane.

Patronul unei tarabe, în piață, Alhaji Ahmed, care a fost martor la explozie a declarat că zona din apropierea magazinului era plină de cadavre. “Am ajutat oficialitățile să transporte cele 32 de cadavre în cinci mașini”, a mai spus el.

Potrivit unor surse citate de Reuters, opt ambulanțe au apărut la fața locului, pentru tratarea victimelor.

Citește și: Boko Haram a EXECUTAT 38 de persoane, în Nigeria

Membrii grupării Boko Haram au ucis peste 1,000 de persoane de la învestirea președintelui Muhammadu Buhari, în mai. Președintele nigerian a jurat să distrugă gruparea.  Din momentul în care au început să gie încolțiți, teroriștii Boko Haram au început să își direcționeze atacurile spre piețe de legume, stații de autobuz și locașe de rugăciune, cât și sate.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă