20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialATENTATE în Turcia: Două explozii puternice, soldate cu zeci de morţi şi...

ATENTATE în Turcia: Două explozii puternice, soldate cu zeci de morţi şi răniţi. Trei zile de doliu național

UPDATE: Guvernul islamo-conservator turc a decis să decreteze trei zile de doliu național după dublul atentat comis sâmbătă la Ankara, a anunțat premierul turc Ahmet Davutoglu. 

—-

UPDATE: Bilanţul victimelor atentatelor teroriste a ajuns la 86 de morţi şi 186 de răniţi, au declarat oficiali turci, citaţi de BBC New. 

——–

UPDATE: Preşedintele Turciei a condamnat atacul “plin de ură” din Ankara şi a promis că responsabilii vor fi aduşi în faţa justiţiei. 

Citeşte şi: Erdogan a condamnat atacul “plin de ură” de la Ankara

——-

UPDATE: Ministrul Afacerilor Externe (MAE) condamnă “cu fermitate” atacurile teroriste din Ankara şi susţine eforturile autorităţilor turce de combatere a terorismului, potrivit unui comunicat al instituţiei. 

Citeşte şi: MAE condamnă atacurile teroriste din Ankara

——-

UPDATE: Bilanţul victimelor a ajuns la 30 de persoane ucise şi peste 126 de răniţi, potrivit BBC, care citează Ministerul de Interne turc. Autorităţile spun că atacul a fost unul terorist şi susţin că cel puţin una dintre explozii a fost declanşată de un terorist sinucigaş.

——-

UPDATE: Cel puţin 20 de persoane au fost ucise în două explozii produse sâmbătă dimineaţă la gara centrală din Ankara. Cauza exploziilor nu este cunoscută pentru moment, dar agenţia Anadolu a relatat că ar putea fi vorba despre un atentat sinucigaş.

—-

Două explozii puternice, soldate cu zeci de morţi şi răniţi, s-a produs sâmbătă dimineaţă la gara din Ankara, în timp ce numeroase persoane se adunau pentru a participa la o manifestaţie împotriva conflictului dintre PKK şi statul turc, relatează agenţia Anadolu, în pagina online.

Cele două explozii au avut loc sub estacada care duce spre gară. La fața locului a fost trimis un mare număr de ambulanțe, potrivit Agerpres.

Deocamdată, nu este cunoscută cauza exploziilor, însă potrivit postului de televiziune CNN Turk ele ar avea legătură cu planificatul “marș pașnic de protest” organizat de formațiuni sindicale în acord cu autoritățile, în susținerea păcii și pentru condamnarea organizațiilor teroriste kurde.

Sursa: Youtube/RT

 

 

 

 

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă