14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialExtrema dreaptă franceză vrea decapitarea teroriștilor

Extrema dreaptă franceză vrea decapitarea teroriștilor

Doi membri ai familiei Le Pen, reprezentativă pentru extrema dreaptă franceză, cer decapitarea jihadiștilor, relatează AFP, conform Agerpres. 

Exclus în vară din Frontul Național (FN), partidul pe care l-a înființat în 1972 și pe care în prezent îl conduce fiica sa Marine, "patriarhul" Jean-Marie Le Pen, 87 de ani, a propus "restabilirea pentru teroriști a pedepsei cu moartea prin decapitare, cum face Daech" (acronimul arab al Statului Islamic). 

Nepoata sa în vârstă de 25 de ani, Marion Maréchal-Le Pen, deputat din 2012 și cel mai tânăr membru al Adunării Naționale, apreciază la rândul ei că musulmanii în Franța "nu pot avea exact același rang ca religia catolică". 

"Trebuie să afirmăm principiile fundamentale ale legitimei apărări și preferinței naționale", a subliniat Jean-Marie Le Pen în cursul unei conferințe de presă, cerând confuz "eliminarea dublei naționalități", "eliminarea dreptului pământului", "expulzarea imigranților ilegali". 

Într-un interviu care urmează să apară în ediția de sâmbătă a unui cotidian de extremă dreapta, Marion Maréchal-Le Pen a apreciat, la rândul ei, că "trebuie să acceptăm să definim și să revendicăm care este moștenirea noastră și care este identitatea noastră". 

"Aceasta trebuie să cuprindă afirmarea afirmarea moștenirii noastre greco-romane și creștine. Trebuie să spunem că Franța este un pământ cultural și de multă vreme spiritual creștin", a declarat ea. 

"În aceste condiții, dacă unii francezi pot fi musulmani și să își exercite credința, trebuie să accepte că fac acest lucru pe un pământ care este cultural creștin. Asta implică în prezent că nu pot avea exact același rang cu religia catolică", a ținut ea să menționeze. 

După mai multe victorii electorale în Franța, Frontul Național ar putea la începutul lui decembrie să câștige mai multe regiuni cu prilejul alegerilor care vor fi ultimul test electoral înainte de prezidențialele din 2017, la mai puțin de o lună de la atentatele jihadiste care au făcut 130 morți, la 13 decembrie, la Paris. 

Cele mai citite

Concurentul chinez al Tesla a lansat un model nou mai ieftin decât cel american

Compania chineză de maşini electrice Nio a dezvăluit prima sa maşină la preţ redus, Onvo. Maşina are ca rival modelul Y de la Tesla....

Sezon de vis pentru „corbii albaștri”! Corvinul, din Liga a 2-a, în Europa League

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara a câștigat în premieră Cupa României și va evolua din nou în cupele europene după 42 de ani de pauză. Corvinul...

Bugetul Agriculturii, suplimentat cu un miliard de lei pentru subvenţiile fermierilor. Barbu: plăţile, de săptămâna viitoare

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, suplimentarea cu un miliard de lei a bugetului Ministerului Agriculturii pentru plata subvenţiilor de 100 de euro...
Ultima oră
Pe aceeași temă