8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFamiliile victimelor malaeziene din avionul doborât în Ucraina cer DREPTATE, la un...

Familiile victimelor malaeziene din avionul doborât în Ucraina cer DREPTATE, la un an de la tragedie

Familiile victimelor malaeziene ale prăbușirii cursei aviatice MH17, doborâte în 17 iulie 2014 în estul separatist al Ucrainei, s-au reunit sâmbătă pentru o ceremonie comemorativă, cerând să se facă dreptate și cei care au doborât avionul să fie deferiți justiției, informează Agerpres.

“Vrem să aflăm cine a doborât avionul. Avem nevoie să știm acest lucru”, a declarat Ivy Loi, al cărei soț, căpitanul de aviație Eugene Choo, era unul dintre piloții avionului.

“Toată lumea acuză, însă pentru noi este important să se știe exact ce s-a întâmplat și să ni se facă dreptate, pentru a ne putea în sfârșit duce doliul”, a explicat Shahadat Bey, care a avut o mătușă în avionul doborât.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât la 17 iulie 2014 în estul Ucrainei, în contextul în care lupte aveau loc în această zonă între separatiștii proruși și forțele proguvernamentale ucrainene. În avion se aflau 298 de persoane, dintre care majoritatea pasageri olandezi.

Ucraina și SUA afirmă că aparatul de zbor a fost doborât de o rachetă sol-aer furnizată de Moscova separatiștilor, în timp ce Rusia acuză armata ucraineană.

Malaezia a înaintat miercuri la ONU un proiect de rezoluție în care cere crearea unui tribunal internațional special pentru judecarea celor responsabili de accident, însă Rusia, care este membră permanentă a Consiliului de Securitate al ONU și care dispune de drept de veto, a dat de înțeles că se va opune.

Ceremonia comemorativă din Malaezia, țară majoritar musulmană, a fost devansată pentru acest sfârșit de săptămână, deoarece la 17 iulie va fi, anul acesta, sărbătoarea Ramadanului, un moment de bucurie și motiv de celebrare pentru familiile musulmane.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă