8.9 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialFemeile imigrante sunt AGRESATE în timpul călătoriei spre Occident

Femeile imigrante sunt AGRESATE în timpul călătoriei spre Occident

Femeile imigrante care vin în Europa sunt supuse actelor de violenţă şi hărţuirii sexuale în fiecare etapă a călătoriei lor, susţine un raport al Organizaţiei Internaţionale Amnesty, citat de agenţia AP, informează Mediafax.

În cadrul studiului efectuat de organizaţia umanitară, publicat luni, au fost intervievate, luna trecută, 40 de femei şi fete care au ajuns în Germania şi Norvegia, după ce au plecat din Turcia spre Grecia, parcurgând apoi ruta balcanică.

Femeile şi fetele care au călătorit singure sau au fost acompaniate de copii au declarat că s-au simţit ameninţate în special în Ungaria, Croaţia şi Grecia, unde au fost obligate să doarmă împreună cu sute de bărbaţi refugiaţi. Printre cele intervievate, s-au aflat şi refugiate din Irak şi Siria.

Majoritatea imigranţilor care vin spre Europa sunt bărbaţi, ceea ce transformă femeile în ţinte vulnerabile, susţine organizaţia umanitară. Femeilei din taberele de imigranţi au declarat că au fost nevoite să folosească aceleaşi băi ca bărbaţii, iar unele au mărturisit că s-au abţinut să consume alimente sau lichide pentru a evita să meargă la toaletă.

Studiul nu tratează separat incidentele privitoare la hărţuiri sexuale de cele care implică acte de violenţă generală. O femeie de 22 de ani din Irak a declarat pentru Amnesty că un agent de securitate din Germania i-a oferit haine pentru a petrece, în schimb, timp în intimitate cu el.

Personalul umanitar acuză că este dificilă prevenirea actelor de violenţă din cauza sistemelor ad hoc de primire şi înregistrare a imigranţilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CSAT trebuie să-i aprobe lui Iohannis încă o factură pentru candidatura la NATO

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) va trebui să-i aprobe președintelui Klaus Werner Iohannis decontarea probabil a ultimei facturi sau...

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...
Ultima oră
Pe aceeași temă