14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. O româncă, pe feribotul italian ce a luat foc în largul...

UPDATE. O româncă, pe feribotul italian ce a luat foc în largul Greciei. Salvatorii încearcă să evacueze pasagerii

UPDATE 19:40 – Sute de persoane erau blocate duminică dupa-amiaza, în condiţii meteorologice foarte dificile, la bordul unui feribot pe care a izbucnit un incendiu, în Canalul Otrante, situat între Grecia şi Italia, relatează AFP.

Una dintre cele 478 de persoane de la bordul "Norman Atlantic" – 422 de pasageri şi 56 de membri ai echipajului – a murit, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului grec al Marinei Comericale şi Mării. El a declarat că a obţinut această informaţie de la autorităţile italiene şi că nu este în măsură să ofere nici numele şi nici naţionalitatea victimei.

UPDATE 18:40 – Românca aflată pe feribotul italian la bordul căruia a izbucnit un incendiu a luat legătura cu mama sa căreia i-a transmis că a fost salvată de o navă în cursul după-amiezii de duminică.

UPDATE 15:40 – Un român s-ar afla printre pasagerii feribotului italian la bordul căruia a izbucnit, duminică, un incendiu, potrivit listei pasagerilor publicată de presa elenă, preluată de site-ul albanez albeu.com. Conform listei publicate de presa elenă, la bordul feribotului care făcea legătura între Grecia şi Italia s-ar afla pasageri de diverse naţionalităţi, printre care şi un român. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe.

***

UPDATE 10:50 – Operaţiunea de salvare era în curs, în largul Greciei, duminică dimineaţa, în pofida unor rafale de vânt violente. Salvatorii încearcă să evacueze cele 466 de persoane de la bordul unui feribot italian, pe care a izbucnit un incendiu, au anunţat autorităţile greceşti, relatează AFP.

Mai multe nave care au răspuns semnalului de ajutor emis de feribotul "Norman Atlantic" se aflau în jurul ambarcaţiunii, iar către ora 7.55 GMT (9.55, ora României) 55 de persoane au putut să fie transferate către altă navă, în timp ce alte 150 de persoane se aflau la bordul unei ambarcaţiuni de salvare.

Incendiul se pare că a izbucnit pe puntea pentru maşini, pe care se aflau aproximativ 200 de vehicule. Însă căldura a cuprins rapid întreaga navă. "Tălpile de la încălţăminte începeau să ni se topească, în cabina de recepţie", a declarat pentru televiziunea greacă Mega unul dintre pasagerii deja transferaţi către altă navă.

"Norman Atlantic" a plecat din portul grec Patras duminică dimineaţa, la ora locală 5.30 (5.30, ora României), către portul italian Ancona, şi a emis un semnal de ajutor în timp ce se afla la 33 de mile maritime (aproximativ 61 de kilometri) de insuliţa greacă Othonoi.

Ministrul grec al Apărării Nikos Dendias a declarat pentru un post de televiziune că a solicitat ajutorul Italiei şi că italienii au preluat conducerea operaţiunii în curs.

***

Un feribot italian a fost cuprins de flăcări, duminică dimineaţa, în timp ce se afla într-o zonă cu condiţii meteorologice nefavorabile, în largul Greciei. În prezent se desfășoară o operaţiune de salvare pentru evacuarea celor 466 de persoane de pe ambarcaţiune, a anunţat Paza de Coastă elenă, relatează AFP.

Feribotul "Norman Atlantic" a plecat din portul grec Patras duminică dimineaţa, la ora locală 5.30 (5.30, ora României), către portul italian Ancona, şi a emis un semnal de ajutor în timp ce se afla la 33 de mile maritime (aproximativ 61 de kilometri) de insuliţa greacă Othonoi.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă