6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFiica lui Nemţov pleacă din Rusia: Putin folosește metode criminale de propagandă

Fiica lui Nemţov pleacă din Rusia: Putin folosește metode criminale de propagandă

Vladimir Putin folosește metode criminale de propagandă și susține o atmosferă plină de ură, a criticat, într-o scrisoare deschisă, fiica cea mare a opozantului rus Boris Nemțov, asasinat lângă Kremlin, care a decis să părăsească Rusia, relatează Mediafax

“Propaganda rusă ucide. Multe dintre textele presei controlate de Kremlin amintesc retorica propagandiştilor africani. Maşina de informaţii a lui Putin – similară celor din Germania nazistă şi Rwanda – foloseşte metode criminale de propagandă şi seamănă ura care generează violenţă şi teroare“, a scris Jana Nemţova, în vârstă de 31 de ani, într-un editorial publicat în cotidianul de afaceri Vedomosti (liberal).

Citește și: Cinci suspecţi în cazul asasinării lui Boris Nemţov, arestați

Nemţova, jurnalistă la postul rus de afaceri RBK, a avertizat că agresivitatea faţă de disidenţi, alimentată de presa de stat, poate scăpa de sub control şi provoca noi victime în viitor.

“Oameni infectaţi cu ură încep să comită noi crime din proprie iniţiativă”, scrie ea.

Avocatul lui Nemţova a declarat că tânăra a plecat din Rusia în Europa şi nu plănuieşte să se întoarcă imediat.

“În prezent este în străinătate. Nu cred că va reveni în viitorul apropiat“, a declarat pentru AFP Vadim Prohorov.

Prohorov a declarat că tânăra nu s-ar fi aflat în siguranţă dacă ar fi rămas în Rusia, referindu-se la hărţuirea activiştilor din opoziţie.

“Se creează o atmosferă de teroare”, a spus el, subliniind că cei care au orchestrat asasinarea tatălui ei se află în continuare în libertate.

Citește și: Liderul opoziţiei ruse, Boris Nemţov, a fost UCIS. Putin: Este un asasinat la comandă! Obama condamnă “uciderea brutală”

Într-un mesaj laconic trimis AFP, Nemţova afirmă că avocatul ei are dreptate şi refuză să ofere alte detalii.

“Este viaţa mea privată”, scrie ea.

Boris Nemţov, unul dintre cei mai duri critici ai preşedintelui Vladimir Putin, a fost asasinat pe un pod, lângă Kremlin, la sfârşitul lui februarie. Autorităţile ruse au arestat cinci ceceni, suspectaţi de uciderea opozantului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă