20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFilipine: Trei morţi şi cel puţin trei dispăruţi în urma naufragiului feribotului...

Filipine: Trei morţi şi cel puţin trei dispăruţi în urma naufragiului feribotului Maharlika II

Guvernul filipinez a anunțat, duminică, decesul a trei persoane. De asemenea, alte cel puțin trei persoane sunt date dispărute, în urma naufragiului feribotului Maharlika II, potrivit Mediafax.

Cel puţin 110 persoane au fost salvate în urma naufragiului ferobotului Maharlika II în condiţii meteorologice nefavorabile, în largul Insulei Leyte, la 680 de kilometri de capitala Manila, a declarat o purtătoare de cuvânt a preşedintelui Benigno Aquino, Abigail Valte.

Citește și: Zeci de persoane date dispărute în Filipine, în urma naufragiului unui feribot

Numărul persoanelor aflate la bord în momentul producerii dramei rămâne necunoscut, dar cel puţin trei dintre ele au fost date dispărute, a spus purtătoarea de cuvânt pentru un post de radio.

Doar 84 de pasageri şi membri ai echipajului au fost înscrişi pe lista de îmbarcare. Este un fapt obişnuit în Filipine ca unii pasageri să urce la bordul feriboturilor fără a se înregistra.

Maharlika II a semnalat "probleme de navigaţie" şi a înfruntat averse puternice, intemperii agravate de apropierea taifunului Kalmaegi, care ameninţă partea de nord a Filipinelor, a explicat Mina Marasigan, o purtătoare de cuvânt a Consiliului naţional filipinez pentru reducerea riscurilor şi de gestionare a catastrofelor.

Feriboturile, care, de regulă, sunt prost întreţinute şi puţin verificate, reprezintă coloana vertebrală a navigaţiei maritime în Filipine, un arhipelag ce numără peste 7.100 de insule.

Numeroase naufragii s-au soldat cu sute de morţi în ultimii ani. Cel mai tragic, coliziunea feribotului "Dona Paz" cu un petrolier în 1987, s-a soldat cu peste 4.300 de morţi.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă