11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialFiul cel mai tânăr al şahului Iranului, Ali Reza Pahlavi, s-a sinucis...

Fiul cel mai tânăr al şahului Iranului, Ali Reza Pahlavi, s-a sinucis în Statele Unite

Fiul cel mai tânăr al şahului Iranului, îndepărtat de la putere prin Revoluţia islamistă, Ali Reza Pahlavi, în vârstă de 44 de ani, s-a sinucis în noaptea de luni spre marţi la domiciliul său din Boston, în Statele Unite, a anunţat fratele său Reza Pahlavi, pe site-ul său, relatează AFP, citat de Mediafax.

“Le aducem la cunoştinţă compatrioţilor noştri, cu mare tristeţe, decesul prinţului Ali Reza Pahlavi”, scrie fiul cel mai mare al şahului Mohammad Reza Pahlavi, îndepărtat de la putere în 1979, care a decedat la Cairo, în iulie 1980.

Surse apropiate anchetei, încredinţată procurorului Districtului Suffolk (Boston, Massachusetts, în nord-est), au confirmat că “un bărbat, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost găsit mort la Boston, (în imobilul de pe) strada Newton, numărul 141” şi că este vorba despre “Ali Reza Pahlavi, aşa cum a anunţat familia, pe site-ul său”.

Victima “a decedat în urma unui foc de armă pe care, aparent, a îndreptat-o împotriva sa, potrivit primelor elemente ale anchetei”, a precizat aceeaşi sursă.

Ali Reza Pahlavi a cumpărat în 2001 un imobil în valoare de două milioane de dolari la această adresă, potrivit Registrului proprietăţilor imobiliare din Boston.

“Ca milioane de tineri iranieni, era profund afectat de toate relele care s-au abătat asupra patriei sale scumpe, purtând, de asemenea, povara pierderii unui tată şi unei surori, în timpul tinereţii sale”, adaugă Reza Pahlavi pe site-ul familiei.

Ali Reza Pahlavi, care nu era căsătorit, era înscris în al treilea ciclu la Universitatea Harvard, unde studia filosofia şi istoria antică iraniană. Cel mai tânăr dintre cei patru copii ai şahului a obţinut o primă diplomă la Universitatea Princeton, în 1984, şi un master la Universitatea Columbia, în 1992.

“Deşi a luptat ani de zile pentru a-şi depăşi durerea, el a sucombat, iar în noaptea de 4 ianuarie 2011, la domiciliul său din Boston, s-a sinucis, provocând o profundă durere familiei şi prietenilor săi”, scrie fostul prinţ moştenitor Reza Pahlavi.

Fiica cea mai tânără a şahului, Leila Pahlavi, a murit în 2001, la Londra, la vârsta de 31 de ani, după ce a luat un amestec de medicamente şi cocaină, conform rezultatelor autopsiei. Ea a fost găsită moartă în apartamentul de patru camere, închiriat într-un mare hotel.

Cele mai citite

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă