20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialIsraelul, ameninţat de Hezbollah cu represalii după asasinarea islamistului Samir Kuntar

Israelul, ameninţat de Hezbollah cu represalii după asasinarea islamistului Samir Kuntar

UPDATE: Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a avertizat Israelul cu represalii după asasinarea militantului islamist Samir Kuntar, informează site-ul Ynetnews.com. “Inamicul israelian va regreta asasinarea lui Samir Kuntar”, a ameninţat Omar al-Mussawi, un reprezentant al mişcării Hezbollah.Mii de persoane au participat luni, în Liban, la funeraliile lui Samir Kuntar. “Israelul va plăti pentru acţiunea stupidă de asasinare a lui Samir Kuntar”, a declarat un alt membru Hezbollah, Hashim Safi Al Din.

Samir Kuntar, un fost lider al mişcării şiite Hezbollah şi fost membru al Frontului pentru Eliberarea Palestinei, precum şi alte opt persoane au murit într-un raid aerian atribuit Israelului efectuat la periferia oraşului sirian Damasc. Potrivit postului Al-Manar, aparţinând mişcării şiite libaneze Hezbollah, două avioane de vânătoare israeliene au pătruns în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în spaţiul aerian sirian şi au lansat patru rachete spre o clădire de şase etaje din zona Jaramana, o suburbie situată la sud-est de Damasc. Clădirea s-a prăbuşit în urma atacului, provocând moartea a nouă persoane care se aflau în interior.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a anunţat, duminică dimineaţă, că printre victime se numără Samir Kuntar, un druz în vârstă de 53 de ani, fost militant al Frontului pentru Eliberarea Palestinei implicat, în anul 1979, într-un atac terorist soldat cu cinci morţi în Israel. Islamistul era acum unul dintre liderii organizaţiei şiite Hezbollah. Kuntar a fost deţinut în Israel aproape 30 de ani, fiind eliberat în anul 2008, într-un schimb de prizonieri cu mişcarea Hezbollah, în schimbul cadavrelor a doi militari israelieni, Eldad Regev şi Ehud Goldwasser. Potrivit presei arabe, alte opt persoane au murit în bombardament, inclusiv Farhan Shaalan, un comandant Hezbollah.

Armata israeliană a tras focuri de artilerie spre sudul Libanului, duminică, după ce trei rachete lansate din Liban au lovit nordul Israelului, fără a provoca pagube sau victime, informează Reuters, citat de Mediafax.

Într-un comunicat de presă, armata israeliană a precizat Guvernul libanez este considerat responsabil pentru atacurile care provin de pe teritoriul său şi a subliniat că va”continua să acţioneze împotriva oricărei tentative de a submina suveranitatea Israelului şi securitatea cetăţenilor săi”.

Rachetele din Liban au fost lansate la câteva ore după ce a fost anunţată uciderea unui lider al grupării şiite libaneze Hezbollah, într-un raid aerian în Siria.

Sirenele de avertizare privind atacuri aeriene au răsunat duminică în zonele din Israel situate în apropierea frontierei libaneze, la câteva ore după anunţul potrivit căruia Samir Kuntar, un lider al mişcării şiite Hezbollah şi fost membru al Frontului pentru Eliberarea Palestinei, a fot ucis într-un raid aerian atribuit Israelului efectuat la periferia oraşului sirian Damasc.

Citeşte şi: Samir Kuntar, un lider Hezbollah, eliminat într-un raid aerian israelian efectuat în Siria

Potrivit postului Al-Manar, aparţinând mişcării şiite libaneze Hezbollah, două avioane de vânătoare israeliene au pătruns în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în spaţiul aerian sirian şi au lansat patru rachete spre o clădire de şase etaje din zona Jaramana, o suburbie situată la sud-est de Damasc.

Clădirea s-a prăbuşit în urma atacului, provocând moartea a nouă persoane care se aflau în interior.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a anunţat, duminică dimineaţă, că printre victime se numără Samir Kuntar, un druz în vârstă de 53 de ani, fost militant al Frontului pentru Eliberarea Palestinei implicat, în anul 1979, într-un atac terorist soldat cu cinci morţi în Israel. Islamistul era acum unul dintre liderii organizaţiei şiite Hezbollah. Kuntar a fost deţinut în Israel aproape 30 de ani, fiind eliberat în anul 2008, într-un schimb de prizonieri cu mişcarea Hezbollah, în schimbul cadavrelor a doi militari israelieni, Eldad Regev şi Ehud Goldwasser.

 

 

 

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

VIDEO. Maria Cârneci, fără perdea. Dezvăluiri emoționante despre relația cu Romulus Petrescu

Prezentă în emisiunea de la Kanal D "40 de întrebări" cu Denise Rifai, Maria Cârneci a vorbit despre relația cu Romulus Petrescu, despre viața...
Ultima oră
Pe aceeași temă