10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialForţele de poliţie ale ONU trimise în misiunile de menţinere a păcii...

Forţele de poliţie ale ONU trimise în misiunile de menţinere a păcii vor fi consolidate

Forţele de poliţie ale ONU trimise în misiunile de menţinere a păcii vor fi consolidate, potrivit unei rezoluții adoptate de Consiliul de Securitate al organizației. Totodată, documentul prevede antrenamente mai bune şi linii directoare clare pentru ofiţerii de pe teren.

Potrivit Mediafax, ministrul australian de Externe, Julie Bishop, a apreciat că aceste măsuri vor garanta că ofiţerii de poliţie de diverse origini, veniţi din Africa sau America, vor munci în baza aceloraşi criterii.

Rezoluţia, adoptată în unanimitate, prevede, de asemenea, organizarea unor antrenamente pentru dezvoltarea a echipelor speciale de intervenţie, a unităţilor de anchetă şi o formare mai bună a femeilor ofiţeri, ca răspuns la cazurile de violenţă sexuală, a subliniat consilierul ONU pentru probleme de poliţie, Stefan Feller.

El a calificat această rezoluţie drept "un progres major" pentru recunoaşterea serviciilor de poliţie din cadrul misiunilor ONU.

Aproape 90 de state contribuie la forţele de poliţie în 13 operaţiuni ONU de menţinere a păcii în întreaga lume, cu 12.500 de poliţişti în prezent, faţă de 1.600 în urmă cu 20 de ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă