14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialForţele Navale americane au testat RACHETE în largul Californiei

Forţele Navale americane au testat RACHETE în largul Californiei

Marina militară americană, US Navy, a lansat o rachetă nearmată de la bordul unui submarin, în largul coastelor din sudul Californiei, relatează AP, citată de Mediafax.

Urma luminoasă a rachetei a trecut foarte rapid peste întregul stat California şi a fost vizibilă inclusiv din Nevada şi Arizona.

Un purtător de cuvânt al US Navy a declarat pentru The San Diego Union-Tribune că Programele Sistemelor Strategice ale Marinei (NSSP) au efectuat testarea rachetei pe mare, sâmbătă, de la bordul submarinului USS Kentucky, dotat cu rachete balistice.

Comandorul Ryan Perry a precizat că lansări sunt efectuate frecvent, pentru a asigura fiabilitatea continuă a sistemului şi că informaţiile despre aceste lansări sunt clasificate înainte de tiruri.

Lipsa de informaţii despre dârele de lumină, la căderea serii, a determinat o avalanşă de apeluri telefonice către forţele de ordine şi un val de postări de imagini şi înregistrări video pe reţelele de socializare.

Era neclar dacă testarea avea vreo legătură cu redirecţionarea zborurilor nocturne către şi de pe Aeroportul Internaţional de la Los Angeles, din cauza activării militare a spaţiului aerian.

Avioane sosesc şi decolează de obicei peste Pacific de la miezul nopţii şi până la ora 6.30 dimineaţa, pentru reducerea zgomotului, însă ele făceau lucru către est de aeroport.

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) nu a răspuns unui mesaj prin care AP cerea lămuriri, precizează agenţia.

Testarea a avut loc în poligonul de testare din Pacific, o zonă vastă situată, la nord-vest de Los Angeles, în care Marina testează periodic rachete de croazieră de tip Tomahawk şi Standard de la bordul unor nave şi submarine.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

Bijuterii: Expresii de eleganță și simboluri ale rafinamentului personal

Bijuteriile, aceste minunate accesorii, sunt mai mult decât simple ornamente. Ele sunt reflecții ale culturii, eleganței și personalității, care traversează timpul aducând cu ele...

Sprijin UE pentru îmbunătățirea cooperării dintre Ucraina și Republica Moldova. Vama de la Reni, renovată cu bani europeni

Comisia Europeană (CE), împreună cu Ucraina, Republica Moldova, România și SUA, au inaugurat astăzi, 16 mai, punctul renovat de trecere a frontierei dintre Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă