5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialFost cancelar german, numit în fruntea celei mai mari companii petroliere din...

Fost cancelar german, numit în fruntea celei mai mari companii petroliere din Rusia

Guvernul Rusiei l-a numit pe Gerhard Schröder, fost cancelar al Germaniei, în funcţia de „director independent” al Consiliului de Administraţie al celei mai mari companii petroliere din ţară, Rosneft, se arată într-un comunicat al Guvernului de la Moscova.

Schröder, predecesorul cancelarului german Angela Merkel, este deja preşedintele comitetului de acţionari al Nord Stream AG, un consorţiu al gazoductului înfiinţat pentru transportul gazului rusesc prin Marea Baltică înspre Germania, scrie Mediafax, care citează Politico.Eu.

Moscova deţine pachetul majoritar al acţiunilor Rosneft, companie ce în prezent se află sub sancţiunile economice impuse de Occident pentru acţiunea Rusiei de a anexa Crimeea.

Schröder a fost cancelarul Germaniei între anii 1998-2005. Acesta are o relaţie foarte bună cu Vladimir Putin, despre care spune că este unul bun prieten. În plus, fostul cancelar a criticat sancţiunile economice impuse Rusiei.

Cele mai citite

Îți dorești un birou impecabil? Alege accesorii și instrumente de birou personalizate

Biroul tău nu este doar un simplu spațiu de lucru. Este un loc în care petreci cel puțin 8 ore în fiecare zi. Un...

Macron spune că islamiștii care au lovit Rusia au încercat să atace Franța

Președintele Emmanuel Macron a declarat că cei care au ucis 137 de persoane într-o sală de concerte din afara Moscovei fac parte dintr-o ramură...

Începe Festivalul Cărților Deschise la Opera Comică pentru Copii

La Opera Comică pentru Copii, ultimele două weekend-uri din luna martie sunt dedicate cărților, lecturii și poveștilor, îmbogățind experiența tuturor pasionaților de literatură. A...
Ultima oră
Pe aceeași temă