10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFost general sud-coreean: Coreea de Nord săpă şi în prezent tuneluri către...

Fost general sud-coreean: Coreea de Nord săpă şi în prezent tuneluri către Coreea de Sud

Hahn Sung-chu, un fost general sud-coreean, a declarat că în ultima perioadă au fost descoperite trei tuneluri cu o lăţime de patru-cinci metri au fost la o adâncime de până 12 metri, care trec pe sub centrul oraşului Seul, relatează CNN preluat de Mediafax"Este un fel de invazie. Militari nord-coreeni muncesc sub noi", a declarat fostul general cu două stele, în subsolul unui bloc din centrul capitalei.

Hahn Sung-chu a mai spus că locuitorii s-au plâns de existenţa unor vibraţii subterane, dar metroul nu traversează zona. Echipa fostului general a săpat două puţuri pentru a coborî o cameră de luat imagini, dar a detectat două explozii subterane, iar puţurile au fost blocate. Hahn Sung-chu afirmă că este sigur că militari nord-coreeni au făcut acest lucru pentru a proteja tunelul respectiv.

Ministerul sud-coreean al Apărării crede că au fost săpate mai multe tuneluri pe sub zona demilitarizată (DMZ), dar se declară convins că niciunul nu a putut să ajungă până la Seul. Phenianul nu ar putea să sape mai mult de zece kilometri distanţă de la DMZ – linia de demarcaţie puternic fortificată dintre cele două ţări surori – din cauza râului Imjin.

Însă un fost oficial nord-coreean în domeniul informaţiilor afirmă că ideea nu este chiat atât de trasă de păr pe cât pare. Transfugul militar, care nu-şi foloseşte numele pentru că familia sa a rămas în ţară, a declarat că nord-coreenii "de obicei scot pământ şi pietre în timpul nopţii, pentru ca să nu fie detectaţi de Coreea de Sud şi Statele Unite. Sapă vertical 100 până la 150 de metri şi avansează în pantă către Coreea de Sud, pentru ca apa să dreneze înapi către nord", a declarat el.

Transfugul spune că a aflat despre săparea tunelurilor pe când trăia în Coreea de Nord. Subliniind că aceste operaţiuni au atins un punct culminant în anii '80, el a adăugat că, în opinia sa, Phenianul continuă să protejeze aceste tuneluri pe care le-a săpat timp de decenii.

foto: globalsecurity.org

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă