13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFost ministru de Externe al Marii Britanii: Este nevoie de un nou...

Fost ministru de Externe al Marii Britanii: Este nevoie de un nou referendum pe tema Brexit

David Miliband, fost ministru de Externe al Marii Britanii, a declarat, sâmbătă, că alegătorii britanici ar trebui să fie chemaţi la urne pentru un nou referendum în ceea ce priveşte despărţirea de Uniunea Europeană, relatează agenția de presă Reuters.

Într-un articol publicat în ziarul Observer, Miliband, ministru de Externe între 2007-2010 într-un Guvern laburist, a precizat că Brexit reprezintă un act economic de autoagresiune, adăugând că ar trebui să existe un alt scrutin pe această temă în momentul în care vor fi cunoscuţi termenii ieşirii Marii Britanii din UE, scrie Mediafax, care citează Reuters.

Cu toate că nu mai desfăşoară nicio activitate politică, David Miliband este văzut ca un personaj cu o voce foarte influentă în rândul britanicilor.

Declaraţiile lui Miliband vin în contextul în care din ce în ce mai multe figuri politice din întreg spectrul politic britanic afirmă că strategia primului-ministru Theresa May în privinţa Brexit este dăunătoare din punct de vedere economic, iar mulţi politicieni susţin ideea unui nou referendum.

Recent, prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a făcut un apel pentru unitate și putere către miniștrii englezi. Din cauza conflictelor generate în presa britanică între membrii Cabinetului premierului Theresa May în privinţa procesului Brexit şi a cheltuielilor de stat, purtătorul de cuvânt al șefei Executivului de la Londra a comunicat că „există o nevoie de a arăta putere şi unitate ca stat, iar acest lucru trebuie să fie iniţiat de către miniştri".

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă