12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFosta președintă a Coreei de Sud, Park Geun-hye, a fost audiată de...

Fosta președintă a Coreei de Sud, Park Geun-hye, a fost audiată de procurori timp de 14 ore

Procurorii sud-coreeni au audiat-o timp de aproape 14 ore pe fosta președintă Park Geun-hye, în scandalul masiv de corupție și abuz de putere care a dus la demiterea sa de la Casa Albastră în urmă cu câteva săptămâni, potrivit DPA.

Park Geun-hye este acuzată de luare de mită, abuz de putere şi scurgerea unor secrete guvernamentale, într-un scandal masiv de corupţie, care a scos milioane de sud-coreeni în stradă timp de câteva luni, cele mai mari proteste având loc în metropola Seul.

De asemenea, fosta preşedintă a cerut scuze publicului sud-coreean în timp ce intra în sediu procurorilor, dar a rămas tăcută la ieşire. Cu toate astea, ea nu a făcut declarații la ieșire, după aproape 14 ore de audieri în Seul.

Parlamentarii sud-coreeni au suspendat-o încă din luna decembrie pe prima preşedintă a ţării, după scandalul masiv de corupţie şi abuz de putere declanşat după arestarea controversatei sale prietene, Choi Soon-Sil.

Magistraţii Curţii Constituţionale au susţinut în urmă cu două săptămâni demiterea lui Park Geun-hye, care a părăsit între timp reşedinţa prezidenţială de la Casa Albastră.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă