13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFostul președinte egiptean va fi rejudecat pentru corupţie

Fostul președinte egiptean va fi rejudecat pentru corupţie

Fostul președinte egiptean, Hosni Mubarak, va fi rejudecat pentru corupţie, după ce Curtea de Casaţie i-a anulat condamnarea la trei ani de închisoare.

Potrivit Mediafax, în prezent, Mubarak se află în detenţie, la un spital.

În noiembrie, un tribunal a abandonat deja, în apel, acuzaţiile de ucidere de manifestanţi din cauza cărora risca pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Însă fostul dictator, care a demisionat în februarie 2011, în urma unei revolte populare, după cei 30 de ani cât s-a aflat la putere, a rămas în detenţie, într-un spital militar din Cairo, în cadrul procesului pentru corupţie.

Nicio sursă judiciară oficială nu a anunţat marţi dacă această decizie a Curţii de Casaţie implică eliberarea lui Mubarak.
Avocatul său, Farid al-Deeb, a declarat pentru AFP că Mubarak este necesar să fie eliberat, deoarece "şi-a ispăşit pedeapsa" de trei ani de închisoare, a apreciat el.

Cele mai citite

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

VIDEO. Manchester City, noua și vechea campioană a Angliei. Trupa lui Guardiola câștigă titlul în Premier League

Manchester City a făcut istorie în fotbalul englez, câștigând pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei. Această performanță este una de...

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...
Ultima oră
Pe aceeași temă