13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Accident feroviar grav în Pakistan. Cel puțin 11 persoane...

FOTO + VIDEO. Accident feroviar grav în Pakistan. Cel puțin 11 persoane au murit

Cel puțin 11 persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite, joi dimineața, într-o gară din localitatea pakistaneză Karachi, după ce două trenuri s-au ciocnit, informează AFP, citat de Agerpres.

Astfel, la fața locului au fost trimise echipe de intervenție dotate cu aparatură de tăiere a metalului, care încearcă să descarcereze victimele aflate încă printre vagoanele dearaiate.

O purtătoare de cuvât a  spitalului Jinnah din Karachi, Seemi Jamal, a confirmat moartea a 11 persoane și rănirea a alte 50. Pe de altă parte, un coordonator de district la municipalitatea din Karachi, Nasir Nazer, a precizat că nu se cunoaște, pentru moment, numărul exact al victimelor. El a mai precizat că în cele două trenuri erau aproximativ de 1000 de pasageri.

Accidentul s-a produs când Zakria Express, care venea de la Multan, important oraș în Pendjab (centrul țării), a percutat Farid Express, care venise de la Lahore și staționa în gara Jumma Goth, în partea de est a Karachi.

Accidentele feroviare sunt frecvente în Pakistan, țară care a moștenit din trecutul său colonial sub dominație britanică o vastă rețea de cale ferată, prost întreținută și învechită în prezent. În septembrie, patru persoane și-au pierdut viața și alte 100 au fost rănite în coliziunea dintre două trenuri în orașul Multan.

 

Cele mai citite

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă